Καλοκαιινό Καλιτεχνικό Festival Ηρακλείου – Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο

 

Παραλία Αμουδάρας

Παραλία Αμουδάρας (Ξαπλώστρες, Εστιατόρια), 5 km δυτικά του Ηρακλείου. Μακριά, αμμώδης παραλία σε μια περιοχή με πολλά ξενοδοχεία. Θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες, ναυαγοσώστη, εστιατόρια, καφετέριες και παραλιακά μπαρ . Υπάρχουν όμως και περιοχές της παραλίας που δεν έχουν καθόλου εγκαταστάσεις. Εύκολη πρόσβαση με λεωφορείο και ταξί από το Ηράκλειο. Στο τέλος της παραλίας προς τα δυτικά, υπάρχει σχολή windsurfing. Το σχολείο διαρκεί μια βδομάδα και κοσίζει 90 Euro.

Ιππικός Όμιλος Ηρακλείου, Έμπειροι ή ερασιτέχνες αναβάτες μπορούν να ιππεύσουν στην παραλία του Αλμυρού, ή να κάνουν μαθήματα ιππασίας στον Ιπικό όμιλο Ηρακλείου ο οποίος βρίσκεται 6 χλμ ανατολικά του Ηρακλείου στον Καρτερό.

Αναρίχηση σε βράχο, Αναρίχηση σε βράχο 15 μέτρων στον Καρτερό ανατολικά του Ηρακλείου. Παρέχεται εξοπλισμός προστασίας αν κάποιος δεν έχει τον δικό του.

Παιχνίδια με νερό, κοντά στο Ηράκλειο βρίσκονται δύο πάρκα νερού, το “Water City” και το “Aqua Plus”

Ποτό:

Τσκουδιά (ή Ρακί) το τοπικό οινοπνευματώδες ποτό. Αν και πάντα σερβίρεται σε όλα τα εστιατόρια δωρεάν μετά από κάθε γεύμα, αξίζει να τη  δοκιμάσει κάποιος αν επισκευθεί τα ρακάδικα του Ηρακλείου όπου θα ακούσει και Κρητική παραδοσιακή Μουσική.

Κρητικά κρασιά. Κατά την Βενετική περίοδο του νησιού ο οίνος της ποικιλίας Μαλβαζίας από την ευρύερη περιοχή του Ηρακλείου ήταν από του περισσότερο ακριβούς οίνους στην Ευρώπη. Αν και σήμερα έχει χάσει πολή από τη φήμη της μπορείτε ακόμα να βρείτε ωραίες ποικιλίες και τοπικές ετικέτες οι οποίες περιλαμβάνουν τις ερυθρές ποικιλίες Κοτσιφάλι και Μανδηλάρι.

Copyright 2018 , All Right Reserved by Irini Hotel. Designed by SwotAnalysi