Scroll Top
Ένας Μαγικός Τόπος που η Παράδοση συναντάει το Σύγχρονο
Ηρακλειο
Section 1 Photo 500X720-min
WELCOME
TO HERAKLION

H μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της μεγαλονήσου Κρήτη. Μία πόλη γεμάτη ιστορία και πολιτισμό.

Το Παλάτι της Κνωσού και τα Βενετικά Τείχη, καθώς και τα μουσεία παρουσιάζουν την τοπική κουλτούρα και την ιστορία της πόλης. Τα παραδοσιακά φαγητά και η ρακί παρουσιάζουν την απόλαυση και τον τρόπο διασκέδασης. Τα σοκάκια γεμάτα καταστήματα και καφέ μαγεύουν τους επισκέπτες.

...Ηράκλειο, το παλιό και το νέο, οι μνήμες και η ζωή, η ιστορία και οι παραδόσεις, η θάλασσα και ο ήλιος, η ομορφιά και η φιλοξενία, όλα ενωμένα σε ένα μέρος

"Όποιος βρεθεί στο Ηράκλειο, βρίσκεται σε μια κρητική μικρή Ιταλία"

Τα
Αρχιτεκτονικα
Σημεια
ΙΣΤΟΡΙΑ | ΑΡΜΟΝΙΑ

ΤΟ ΠΑΛΙΟ | ΤΟ ΝΕΟ

ΛΟΤΖΙΑ

Τετράγωνο διώροφο κτίριο. Είναι το πιο όμορφο κτίριο της Βενετικής περιόδου στην πόλη του Ηρακλείου. Χτίστηκε στα 1626 – 1628 από τον στρφατηγό Φραντζέσκο Μοροζίνι και χρησιμοποιήθηκε σαν αριστοκαρατικός χώρος. Το σημερινό κτίριο που θα επισκεφτείτε είναι ανακατσκευή του παλιού κτιρίου το οποίο έχει καταστρφεί. Φιλοξενεί το δημαρχείο του Ηρακλείου.

ΚΡΗΝΗ ΜΟΡΟΖΙΝΙ (ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ)

Η όμορφη αυτή κρήνη βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας Ελ. Βενιζέλου και κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της Βενετικής Περιόδου από τον στρατηγό Μοροζίνι. Η πλατεία είναι μια μικρογραφία της πλατείας του Αγίου Μάρου στη Βενετία και ήταν το κέντρο της Βενετικής πόλης της Κάντια. Το νερό του συντριβανιού ερχόταν από ένα υδραγωγείο.
Το συντριβάνι έχει μια κεντρική γούρνα που στηρίζεται στις πλάτες τεσσάρων λιονταριών. Το νερό τρέχει σε 8 γούρνες που συγκοινωνούν, δημιουργώντας ένα μεγάλο λουλούδι και είναι διακοσμημένες με ανάγλυφες παραστάσεις από την ελληνική μυθολογία.

ΚΤΙΡΙΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Το κτίριο στέγαζε τους στρατώνες του Αγίου Γεωργίου και κτίστηκε από τους Βενετούς τον 16ο αιώνα. Οι στρατώνες καταστράφηκαν και ξαναχτίστηκαν από τους Τούρκους. Υπάρχει ακόμα η παλιά Βενετική πύλη.

ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 1910 και τα πρώτα της βιβλία ήταν προσφορά του Δημήτριου Βικέλα. Σήμερα η βιβλιοθήκη έχει 80.000 βιβλία.

ΚΡΗΝΗ ΒΕΜΒΟ

Η κρήνη βρίσκεαι στην πλατεία Κορνάρου και είναι η παλαιότερη κρήνη στην Κρήτη. Ονομάσηκε από τον Βενετό αρχιτέκτωνα Zuanne Bembo που την έκτισε στα 1588 και την διακόσμησε με οικόσημα και Ρωμαικά αγάλματα. Παραστάτες και στήλες κοσμουν την πρόσοψη της.

"Ηράκλειον, η πόλη των εκατομμυρίων αντιθέσεων, όπου η αρχαία ιστορία συναντά τη σύγχρονη ζωή, η ζωντανή πόλη συνυπάρχει με τα αρχαία αρχιτεκτονικά κτίσματα και η παραδοσιακή κουλτούρα συναντά τη νέα δημιουργικότητα. Εδώ μπορείτε να βρείτε αρχαία μνημεία και μουσεία, καθώς και εκπληκτικές παραλίες και υπαίθριες δραστηριότητες. Απολαύστε την εκπληκτική κουζίνα και την πανέμορφη ατμόσφαιρα των στενών και των πλατειών, και δεν θα απογοητευτείτε!"

Τα

Μουσεια

ΙΣΤΟΡΙΑ | ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Το Μινωικό Παλάτι της Κνωσσού είναι ο χώρος του περισσότερου σημαντικού και περισσότερο μελετημένου Συγκροτήματος Μινωικού Παλατιού στην Κρήτη. Βρίσκεται περίπου 5 km νότια του Ηραλείου. Σύμφωνα με την ιστορία, η Κνωσσός ήταν η έδρα του μυθικού βασιλιά Μίνωα. Το παλάτι είναι συνδεμένο και με άλλους μύθους όπως ο μύθος του λαβύρινθου και του Μινώταυρου, όπως και με την ιστορία του Δαιδάλου και του Ικάρου. Οι ανασκαφές έχουν δείξει πως ο χώρος εκατοικείτο συνεχώς από τη Νεολιθική εποχή (7000-3000 B.C.) έως και τους Ρωμαικούς χρόνους.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Οδός Ξανθουδίδου 2, Τηλ 2810-224630, 280370, fax 2810-332610, Ανοικτό κατά τη θερινή περίοδο καθημερινά από τις 8πμ-7.30μμ, κλειστά: 1 Ιανουαρίου, 25 Μαρτίου, Πάσχα, 1 Μαίου, 25-26 Δεκεμβρίου, Είσοδος €10, – περιλαμβάνει είσοδο στο παλάτι της Κνωσσού. Φιλοξενεί τα περισσότερο σημαντικά και αντιπροσωπευτικά ευρήματα του Μινωικού πολιτισμού και των ανασκαφών σε όλο το νησί. Τα περισσότερο δημοφιλή εκθέματα είναι το άγαλμα της θεάς με τα φίδια, η τοιχογραφία των Ταυροκαθαρσίων, ο αινιγματικό δίσκος της Φαιστου, σφραγίες και κοσμήματα της Μινικής εποχής. Επίσης περιλαμβάνεται αριθμός ευρημάτων από την Ελληνιστική και τη Ρωμαική Εποχή.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Το ιστορικό μουσείο Κρήτης παρουσιάζει μια αντιπροσωπευτική όψη της Κρητικής ιστορίας από τα πρώτα χριστιανικά έη έως τις μέρες μας. Ιδρύθηκε το 1953. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα διώροφο νεοκλασικό κτίριο. Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου 27, Τηλ: 2810 283219, 288708

CASTELLO DEL MOLO (ΚΟΥΛΕΣ)

Το Βενετικό κάστρο στο λιμάνι είναι χτισμένο μέσα στη θάλασσα, στην είσοδο του παλιού λιμανιού. Οι ντόπιοι χρησιμοποιούν το Τούρκικό του όνομα “Κούλες”. Πήρε την τελική του μορφή την περίοδο 1523-1540 κατλα την περίοδο της Βενετικής κατοχής της Κρήτης. Σήμερα διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι ανοικτό για το κοινό και κατά την θερινή περίοδο υποδέχεται αρκετά καλιτεχνικά γεγονότα.

"Ηράκλειο, η γοητευτική πόλη που συνδυάζει αρμονικά την πλούσια ιστορία, τον ζωντανό πολιτισμό και τα εκπληκτικά τοπία, προσελκύει τους ταξιδιώτες με τη μοναδική της γοητεία."

Η

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΖΩΝΤΑΝΟ | ΣΥΓΧΡΟΝΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

ΚΟΛΥΜΠΙ

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

ΧΑΛΑΡΩΣΗ

WATER SPORTS

BARS

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

ΚΡΗΤΙΚΑ ΓΛΕΝΤΙΑ

ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ

ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

ΜΕΖΕΔΕΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΧΟΡΟΣ

...Το ξενοδοχείο IRINI και το φιλικό του προσωπικό σας υπόσχεται ευχάριστη διαμονή, γεγονός που το καθιστά ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του Ηρακλείου στην κατηγορία του.

elGreek