Λότζια
Τετράγωνο διώροφο κτίριο. Είναι το πιο όμορφο κτίριο της Βενετικής περιόδου στην πόλη του Ηρακλείου. Χτίστηκε στα 1626 – 1628 από τον στρφατηγό Φραντζέσκο Μοροζίνι και χρησιμοποιήθηκε σαν αριστοκαρατικός χώρος. Το σημερινό κτίριο που θα επισκεφτείτε είναι ανακατσκευή του παλιού κτιρίου το οποίο έχει καταστρφεί. Φιλοξενεί το δημαρχείο του Ηρακλείου.

Κρήνη Μοροζίνι (Λιοντάρια)

Η  όμορφη αυτή κρήνη βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας Ελ. Βενιζέλου και κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της Βενετικής Περιόδου από τον στρατηγό Μοροζίνι. Η πλατεία είναι μια μικρογραφία της πλατείας του Αγίου Μάρου στη Βενετία και ήταν το κέντρο της Βενετικής πόλης της Κάντια. Το νερό του συντριβανιού ερχόταν από ένα υδραγωγείο.
Το συντριβάνι έχει μια κεντρική γούρνα που στηρίζεται στις πλάτες τεσσάρων λιονταριών. Το νερό τρέχει σε 8 γούρνες που συγκοινωνούν, δημιουργώντας ένα μεγάλο λουλούδι και είναι διακοσμημένες με ανάγλυφες παραστάσεις από την ελληνική μυθολογία.

Κτίριο Νομαρχίας – Δικαστήρια

Το κτίριο στέγαζε τους στρατώνες του Αγίου Γεωργίου και κτίστηκε από τους Βενετούς τον 16ο αιώνα. Οι στρατώνες καταστράφηκαν και ξαναχτίστηκαν από τους Τούρκους. Υπάρχει ακόμα η παλιά Βενετική πύλη.

Βικελαία Βιβλιοθήκη 
Η βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 1910 και τα πρώτα της βιβλία ήταν προσφορά του Δημήτριου Βικέλα. Σήμερα η βιβλιοθήκη έχει 80.000 βιβλία.

Κρήνη Bembo

Η κρήνη βρίσκεαι στην πλατεία Κορνάρου και είναι η παλαιότερη κρήνη στην Κρήτη. Ονομάσηκε από τον Βενετό αρχιτέκτωνα Zuanne Bembo που την έκτισε στα 1588  και την διακόσμησε με οικόσημα και Ρωμαικά αγάλματα. Παραστάτες και στήλες κοσμουν την πρόσοψη της.

Πανγκρήτιο Στάδιο

Το σταδιο περιλαμβάνει  γήπεδο ποδοσφαίρου, στίβο με ταρτάν, πισίνα και πολλές άλλες  βοηθητικές εγκαταστάσεις. Έχει χωρητικότητα 26.400 θεατών. Μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 φιλοξενεί αγώνε ποδοσφαίρου των τοπικών ομάδων.