Παραλία Αμουδάρας

Παραλία Αμουδάρας (Ξαπλώστρες, Εστιατόρια), 5 km δυτικά του Ηρακλείου. Μακριά, αμμώδης παραλία σε μια περιοχή με πολλά ξενοδοχεία. Θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες, ναυαγοσώστη, εστιατόρια, καφετέριες και παραλιακά μπαρ . Υπάρχουν όμως και περιοχές της παραλίας που δεν έχουν καθόλου εγκαταστάσεις. Εύκολη πρόσβαση με λεωφορείο και ταξί από το Ηράκλειο. Στο τέλος της παραλίας προς τα δυτικά, υπάρχει σχολή windsurfing. Το σχολείο διαρκεί μια βδομάδα και κοσίζει 90 Euro.

Ορειβασία στην Κρήτη

Πεζοπορία

Water Sports

Κρητικά γλέντια

Ποτό:

Τσκουδιά (ή Ρακί) το τοπικό οινοπνευματώδες ποτό. Αν και πάντα σερβίρεται σε όλα τα εστιατόρια δωρεάν μετά από κάθε γεύμα, αξίζει να τη  δοκιμάσει κάποιος αν επισκευθεί τα ρακάδικα του Ηρακλείου όπου θα ακούσει και Κρητική παραδοσιακή Μουσική.

Κρητικά κρασιά. Κατά την Βενετική περίοδο του νησιού ο οίνος της ποικιλίας Μαλβαζίας από την ευρύερη περιοχή του Ηρακλείου ήταν από του περισσότερο ακριβούς οίνους στην Ευρώπη. Αν και σήμερα έχει χάσει πολή από τη φήμη της μπορείτε ακόμα να βρείτε ωραίες ποικιλίες και τοπικές ετικέτες οι οποίες περιλαμβάνουν τις ερυθρές ποικιλίες Κοτσιφάλι και Μανδηλάρι.