Αγία Αικατερίνη των Σιναιτών 
Ευρισκώμενη βορειοανατολικά του Αγίου Μηνά η ακκλησία αυτή ανήκε στο Μονασ΄τηρι της Αγία Αικατερίνης στο όρος Σινά. Η εκκλησία ιδρύθηκε κατά τη δέυτερη Βυζαντινήπερίοδο και ήταν κέντρο πνευματικής και καλιτεχνικής δραστηριότητας από τον 15ο έως τον 17ο αιώνα. Η Αγία Αικατερίνη τώρα λειτουργεί σαν έκθεση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης. Φιλοξενεί έργα αντιπροσωπευτικά της Κρητικής Αναγένησης, τα κυριώτερα εκτων οποίων είναι φορητές εικόνες του Μιχαήλ Δαμασκηνού.

Άγιος Τίτος 
Ο ναός του Αγίου Τίτου είναι ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο. Ο Άγιος Τίτος ήταν συνταξιδιώτης του Αγίου Παύλου που δίδαξε το ευαγγέλιο στην Κρήτη κατά την Ρωμαική Περίοδο και μαρτύρησε στ Γόρτυνα όπου βρίσκεται εις τη μνήμη του μια βασιλική του 7ου αιώνα. Ο ναός του στο Ηράλκλειο χτίστηκε κατά την δεύτερη Βυζαντινή περίοδο και λειτούργησε ως μητροπολιτκό ναός. Κατά τη Βενετική περίοδο χρησιμοποιήθηκε ώς έδρα του Καθολικού Αρχιεπισκόπου και ανακαινίστηκε το 1466. Καταστράφηκε από φωτιά το 1544. Κατά την Τουρκική κατοχή λειτούργησε ως τζαμί και ονομαζόταν Vizier Tzami, οπότε προστέθηκε ένας μιναρές ο οποίος τώρα έχει αφαιρεθεί. Η σημερινή κατασκευή είναι το αποτέλεσμα περαιτέρω ανακαινίσεων μετά την ολοκληρωτική καταστροφή από ισχυρό σεισμό το 1856 και σημαντικών μετέπειτα εργασιών μετά το 1922. Το σκήνωμα του Αγίου Τίτου μκε εδώ από τη Βενετία το 1956 και από τότε φυλάσεται στον ναό. Αν ο ναός είναι ανοικτός όταν περνάτε παό κει, αξίζει να μπείτε μέσα.

Βασιλική του Αγίου Μάρκου
Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου έιναι η δημοτική αίθουσα τέχνης κα συχνά φιλοξενεί εκθέσεις τέχνης σχεδόν πάντα ανμοικτές για το κοινό. Χτίστηκε το 1239 στην Piazza delle Biade , ήταν κάποτε ο μητροπολιτικός ναός της Κρήτης. Η Βασιλική ανήκε στον Κυβερνήτη-Δούκα και γινόταν η τελευταία του κατοικία.

Μητροπολιτικός ναός του Αγίου Μηνά 
Θα βρείτε πλήθος δραστηριοτήτων στη μεγάλη πλατεία μπροστά από τον μητροπολιτικό ναό του Ηρακλείου ο οποίος είναι αφιερωμένος στον πολιούχο άγιο του Ηρακλείου. Είνια μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στην Ελλάδα  σε σταυροειδή μορφή με διπλούς πύργους. Ο ναός υπέστη ζημιές κατά τις μάχες στην πόλη και χρειάστηκε 30 χρόνια για να ανακατασκευαστεί. Το 1896 εγκαινιάστηκε με λαμπρούς πανυγηρισμούς.
Εδώ μπορείτε να βρείτε μια θαυμάσια συλλογή από εικόνες στην μικρότερη εκκλησία του Αγίου Μηνά και στην βασιλική της Αγίας Αικατερίνης.